2011/10/20

Hanoi II



Hanoitik Sapara berehala joatea erabaki genuen, asteburuan Sapan merkatua baitzegoen eta hau ikusteko. Eta gainera, bidaiaren azken egunetan Hanoira bueltatuko garenez, hiria gehiegi ez "ikertzea" erabaki genuen.

Hanoiko "36 kale" deitzen den auzoan gaude lo egiten, erdigunearen erdigunean. Internetez "de luxe" gela zena, bertan gaudenean de luxe duen bakarra dituen hezetasunak dira, baina behinik-behin aire egokitua du, eta Hanoin egiten duen beroarekin, eskertzen da...

Hanoi lehen egunean hezetasuna da, beroa, jendea, motoak, kaosa, ulertu ezin den ordena, jende jatorra, etengabeko estimuloak...guzti hori da. Hanoi sentsazio askoren nahasketa bat da, boxealariek entrenatzen dituzten kolpe jarrai horietako bat da. Baina gustatzen zaizu.




Vam decidir marxar ràpid de Hanoi a Sapa, més que res per poder veure el mercat del cap de setmana de Sapa. A més a més, com que els últims dies del viatge els pasariem a Hanoi, vam decidir no explorar massa la ciutat.

Estem als "36 carrers", un barri al centre del centre. El que per internet era "habitació de luxe", en realitat l'únic que té de luxe són les humitats, però al menys té aire acondicionat, que amb la calor que fa a Hanoi...

Hanoi el primer dia és humitat, és calor, gent, motos, caos, un ordre ininteligible, amabilitat, estímuls incessants... Hanoi és un gran cúmul de sensacions, és un d'aquests cops seguits que assagen els boxeadors. Però t'agrada.

1 comentario:

Kpru dijo...

quina barreja de gent, trànsit i teatre pel carrer, no?